Om mig

Jag heter Lisbeth Jönsson.
Jag är i mina bästa år och trivs bra med mig själv. Så har det inte alltid varit.

För 11 år sedan började jag utbilda mig till avspänningspedagog och qigonginstruktör samtidigt som jag startade en amatörteatergrupp där jag var ordförande, producent, ibland också sekreterare och kassör, för att även vara med som skådespelare. Samtidigt som jag lade locket på sorgen efter både min mamma och pappa och ville allt UTOM att känna efter vad kroppen ville och behövde ! Puh !

Efter många år hann kroppen ifatt mig och försiktigt började den knacka för att knacka hårdare och hårdare och jag höll krampaktigt fast i det jag inte ville se och släppa taget om.

En mening fastnade i mitt huvud för många år sedan och den har jag haft med mig genom åren men inte riktigt förstått innebörden av. Jag såg den på en toalett där jag gick och fick massage. Det mest visaste kan dyka upp på de mest intressanta ställen - eller hur ?!

Meningen var
"När kroppen har ont skriker den, när själen har ont tystnar den"

Det var just det som hände i min kropp, min själ tystnade.

Jag sökte och sökte och sökte lite till, hela tiden utanför mig själv för att jag trodde att lösningen låg där ute, att det var alla andras fel att jag mådde som jag gjorde.
Succesivt började jag få kontakt med min kropp och min själ och kunde stilla mig och lyssna till vad det var den så gärna ville berätta för mig.

Sakta började jag hitta hem till mig själv.

Qigongen har varit en trogen följeslagare genom denna perioden och jag har märkt hur bra jag mått av den. Jag har provat mängder av alternativa metoder, terapier och läst massor med böcker ...

Qigongen har stärkt min kropp, min energi och lugnat mitt sinne.
Det är det jag vill förmedla vidare till dig.

Med enkla rörelser kan du också finna lugnet, glädjen och styrkan i din kropp. Se mer info på sidan om qigong.

De senaste åren har jag varit en flitig besökare i en Gudinnecirkel. Det har gett mig en annan aspekt av mitt inre liv, att med hjälp av meditationer och nära samtal våga öppna upp och släppa in andra samtidigt som jag övar mig i att släppa taget.


Foto Wictoria Stjärnöga

Jag har alltid känt en dragning till naturen, på senare år har jag tom blivit med koloni. Stadstös som jag är, minns jag med glädje somrarna hos mormor på landet, där jag kunde springa barfota på ängarna bland korna, eller sitta i lagården och vara nära när kossorna skulle mjölkas. Att hjälpa till att hacka betor, köra traktor (i knät på morbror Solle), ta in hölasset, hämta ägg hos hönsen, plocka bär på de underbara hallon och vinbärsbuskarna. Äta hemlagad rabarberkräm med mjölk.

Jag har både vinbär och rabarber på kolonin, snart också hallonbuskar. Kor finns det på ängen bredvid, höns skulle jag gärna haft om jag fått. Det får bli på nästa ställe.

Jag planerar att starta meditativa vandringar som jag kallar Till naturen. Där vi gemensamt vandrar i naturen. Den finns nära inpå knuten. I Malmö där jag bor finns det massor av parker, kallas ju inte Parkernas stad för ingenting :-) Just nu ligger detta planerande lite på is då jag är med i ett projekt som heter Heal my voice Sweden. Det är ett 9 månaders bokprojekt med 24 kvinnor. Här kan du läsa mer om det projektet.

http://healmyvoicesweden.blogspot.se/

Tänk på att även en 1000-mila resa börjar med ETT första steg.

Det går att göra förändringar även i ditt liv, med små steg kommer vi längst.
Dock gäller det att börja ta det första steget, kanske är det nu det är dags !
Du är inte ensam.

Välkommen att ta kontakt med mig !
lisbeth@chicenter.se